top of page

Tăiere Punch

Tăiere Punch

Tăierea Punch este o metodă de tăiere utilizată pe mașinile CNC pentru diverse scopuri și se referă la procesul de perforare. Pe scurt, se realizează diverse operațiuni pe metale printr-o succesiune de perforări. Tăierea CNC Punch este o aplicație larg utilizată în multe sectoare, în special în industria de producție, cum ar fi electricitate, mașini și piese de schimb, electronică, obiecte metalice, automotive și accesorii. Tăierea Punch se realizează pe foi de oțel negru de până la 8 mm, foi de oțel inoxidabil de până la 6 mm și foi de aliaj de aluminiu de până la 5 mm grosime. De asemenea, se pot realiza tăieri precise și rapide pe foi de plastic, cupru, alamă, etc.

Ce este Tăierea Punch?

Tăierea Punch este o metodă de tăiere mai rapidă decât alte metode. În secolul 21, este una dintre cele mai preferate metode de tăiere datorită calității ridicate a pieselor și costurilor reduse. Mașinile de tăiere Punch funcționează pe principiul perforării și sunt mașini CNC. Tăierea Punch a depășit alte metode clasice de tăiere, cum ar fi laserul, plasma și tăierea cu apă, datorită eficienței în realizarea formelor dorite. CNC Punch permite utilizarea simultană a mai multor unelte de tăiere datorită controlului CNC îmbunătățit. CNC Punch externalizat presupune colaborarea între companii pentru utilizarea mașinilor contra cost. Aceste costuri variază în funcție de uzura și timpul de utilizare a mașinii.

Cum se realizează Tăierea Punch?

În tăierea Punch, matrița este fixă, iar foaia de metal este mobilă, deplasându-se pe axele X și Y. Programele CAD 2D desenate pe computer sunt transferate pe mașinile CNC controlate numeric. Codificările G sunt utilizate pentru a controla motoarele mașinilor și a prelucra foile de metal. În general, se folosesc foi de oțel standard de 37 dkp, cu grosimi între 1 mm și 6 mm. În tăierea Punch externalizată, desenele tehnice sau piesele furnizate de clienți sunt simulate pe mașina CNC Punch. După simulare, se verifică fezabilitatea producției, procesabilitatea și costurile, iar informațiile sunt comunicate departamentului de vânzări și clientului. După aprobare, se trece la producție, cu sau fără materiale furnizate.

Pentru tăieri continue de calitate, tăierea Punch cu laser poate fi considerată, deși tăierea CNC Punch este preferată din punct de vedere al costurilor. În special pentru tăieri economice și eficiente ale foilor de metal subțiri, CNC Punch este ideală. Mașinile CNC Punch au 36 de stații și seturi de matrițe pe turetă. Prețurile tăierii Punch variază în funcție de facilități, echipamente, programe și matrițe. Unele mașini pot efectua 250 de lovituri pe minut, în timp ce altele ajung la 1200 de lovituri pe minut, influențând viteza și costurile de producție. Materialele de tăiere pot avea grosimi între 0,5 mm și 4 mm, ajungând la 6 mm, dar acest lucru poate solicita mașina.

Beneficiile Tăierii CNC Punch

Motivul principal pentru preferarea tăierii CNC Punch este capacitatea de formare. Aceasta se realizează cu matrițe speciale, permițând prelucrarea diverselor forme, de la grile de ventilație la piese speciale. Timpii de livrare sunt scurți, iar numărul de stații influențează viteza programării și a tăierii. Stațiile sunt clasificate în a-b-c-d, cu stația C fiind cea mai utilizată. Carcasele mașinilor CNC Punch sunt construite din structuri de turnare, cu unități hidraulice germane și componente electronice Panasonic sau Fanuc.

Pentru tăierea externalizată, este important ca mașina să fie nouă și bine întreținută, pentru a minimiza uzura și a asigura o tăiere precisă. Costurile de producție sunt reduse datorită prețurilor mai mici ale matrițelor și eficienței ridicate. CNC Punch este ideală pentru prelucrarea foilor mari de metal și pentru piese cu multe perforații, oferind rezultate economice și de calitate.

Pentru rezultate optime la costuri reduse, CNC Punch și tăierea Punch externalizată sunt soluții excelente.

bottom of page