top of page

Tăierea cu Laser

Tăierea cu Laser

Ce este Tăierea cu Laser?**

Tăierea cu laser este un proces de tăiere realizat cu ajutorul mașinilor de tăiere cu laser care utilizează tehnologia laser. Principiul de bază al tăierii cu laser constă în expunerea materialului ce urmează a fi tăiat la lumina laserului. Efectul tăietor al razelor laser poate fi observat pe material prin ardere, zgâriere sau gravare. Materialul tăiat prin oricare dintre aceste procese sau printr-o combinație a lor este considerat a fi tăiat cu laser.

În zilele noastre, tehnica de tăiere cu laser poate fi utilizată cu ușurință pentru o varietate de materiale, precum lemn, plastic, metal, piele, sticlă și plastic. Dintre aceste materiale, metalul este cel care a pus cele mai mari probleme înainte de apariția tehnologiei laser. Comparativ cu multe materiale precum pielea, plasticul și sticla, metalul este mult mai dificil de tăiat și modelat. Se poate spune că utilizarea tehnicii de tăiere cu laser pentru metale a adus o mare inovație și schimbare în industria metalului. Tăierea metalului în forme și dimensiuni dorite a dus la o creștere semnificativă a numărului de produse realizate din metal.

Aplicarea tăierii cu laser pe metale a făcut mult mai ușoară obținerea unor forme și dimensiuni specifice de metal, în special în domeniul construcțiilor. Numeroase sectoare, în special industria de producție, au beneficiat de această putere magică a razelor laser.

bottom of page