top of page

Panoul Electric pentru Lift

Panoul Electric pentru Lift

În primele zile de utilizare a lifturilor electrice, mecanismele necesare erau montate în camera mașinilor deasupra golului liftului. După anii 1950, au început să fie utilizate lifturi hidraulice și cu piston, care foloseau ulei în loc de abur. Primele controale electrice în lifturi au fost implementate în anii 1970 prin tehnicile cu releu utilizate în telefoane.

În anii 1980, odată cu noile progrese tehnologice, au început să fie utilizate microprocesoare în controalele lifturilor. Controlerul de lift este sistemul care controlează lifturile. Panoul de control al liftului este o cabină ce conține toate componentele necesare pentru controlul liftului. Panoul de control al liftului conține toate unitățile de alimentare și reglează toate funcțiile liftului, asigurând securitatea acestuia. Funcții precum înregistrarea sau anularea apelurilor, controlul ușilor, încărcarea cabinei și măsurarea vitezei sunt realizate de panoul de control al liftului.

**Panoul de Comandă pentru Lift**

Poziția panoului de comandă pentru lift a evoluat odată cu dezvoltarea tehnologică. Acesta poate fi amplasat deasupra golului liftului, în puțul liftului sau în camera mașinilor. Panoul de comandă pentru lift, ajutat de tehnologia avansată a microprocesoarelor, controlează toate funcțiile liftului.

Toate componentele liftului sunt interconectate prin intermediul rețelei de control (CAN). Software-ul tipic al unui lift include:

- Sistem de operare
- Programe de planificare a sarcinilor
- Programe de intrare-ieșire și comunicații
- Optimizarea funcțiilor componentelor
- Programe de control

Designul panoului de comandă pentru lift poate varia în funcție de necesități. Unele tipuri și caracteristici ale panourilor de comandă pentru lift includ:

**Lifturi VVVF Inverter**

Sistemele VVVF (Tensiune Variabilă, Frecvență Variabilă) sau VFD (Driver cu Frecvență Variabilă) sunt controlere de viteză reglabile produse prin tehnologie avansată pentru controlul vitezei liftului. Acestea reglează procesul modificând frecvența și tensiunea motorului. Datorită utilizării pe scară largă a tehnologiei avansate, lifturile inverter VVVF sunt extrem de populare. Utilizarea VVVF oferă o eficiență energetică de până la 40%, fiind mai confortabile și mai rapide decât alte lifturi. Dezvoltările în domeniul electronicii de putere au redus dimensiunea și costul acestor sisteme, făcându-le cele mai preferate.

**Panoul de Control al Lifturilor cu Cameră Mașini (MR)**

Camera mașinilor liftului este locul unde se află panourile de control al mașinilor și electricității pentru operarea liftului. Deși nu este cea mai avansată tehnologie, este economică.

**Panoul de Control al Lifturilor fără Cameră Mașini (MRL)**

Unul dintre diferențele principale ale panoului de comandă MRL este utilizarea unui motor sincron în locul unui motor asincron, necesitând utilizarea unui inverter VVVF. Lipsa unei camere de mașini separate și ergonomia panoului de control maximizează eficiența sistemului.

**Panoul de Control al Lifturilor Hidraulice**

Panourile de control ale lifturilor hidraulice, deși mai lente și mai puțin eficiente energetic comparativ cu lifturile moderne, sunt încă foarte utilizate. Acestea sunt proiectate pentru a opera optim trei motoare și pot controla până la patru lifturi.

**Panoul de Control Arcode**

Acest controler poate controla până la opt lifturi. Panoul include o placă de control integrată și o placă de inverter.

Sistemele descrise mai sus sunt unele dintre cele mai utilizate panouri de control pentru lifturi în Turcia. Ponis Metal este bucuroasă să răspundă tuturor nevoilor dumneavoastră legate de panouri pentru lift și panouri electrice.

Serviciile de întreținere pentru produsele noastre sunt ușor accesibile, asigurând utilizarea sigură a lifturilor pe termen lung.

Toate produsele noastre respectă standardele europene (EN81-1, EN 81-1A3 și EN81-20/50).

**Prețurile Panourilor pentru Lifturi**

Panourile electrice și panourile pentru lifturi oferite de Ponis Metal sunt produse de înaltă calitate și cuprinzătoare. De asemenea, acestea sunt foarte competitive pe piață datorită prețurilor accesibile.

Pentru a obține mai multe informații despre panourile pentru lifturi sau panourile electrice pentru lifturi și pentru a discuta prețurile, vă rugăm să ne contactați utilizând detaliile noastre de contact.

bottom of page